Monday Motivation

‘Monday Motivation: Ik leef’

Ik heb een droom. Een droom om mensen te helpen. Mensen met een eetstoornis, mensen met een PTSS of gewoon mensen die even de weg kwijt zijn. Ooit ben ik mijzelf ongelofelijk verloren. Ik ben zo hard bezig geweest met zoeken naar mijzelf. Zoeken naar wie ik ben. Zoeken naar hoe ik moet zijn of beter, hoe ik denk dat ik moet zijn volgens de maatschappij. Hoe ik moet zijn volgens mijn eigen eisen of eisen die ik stel omdat ik verwacht dat ik dat moet doen om geaccepteerd te worden? Kortom, een hele bak vragen die je soms gek kunnen maken. 

Op dit moment gaat het goed met mij. Iets wat soms als een droom voelt. Voor mijn omgeving is het soms ook lastig. Hoe erg iedereen het mij ook gunt, hoe blij ze ook voor mij zijn. Er hangt ook een soort voorzichtigheid. De angst dat ik wel weer terugval, de angst dat ik weer in een soort put kom waarin het licht steeds langzaam weer verdwijnt. Maar ik heb vertrouwen dat dat niet gebeurt. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Want ik ben echt aan het leven. Niet meer overleven, nee ik doe wat ik wil en ik leer weer genieten. En dat gevoel, het gevoel van echt leven is zo bijzonder. Dat gevoel gun ik iedereen, het is wat ik andere graag bij wil helpen zodat ze voelen dat het kan.

Van overleven naar leven.
Deze Monday Motivation wil ik voor het eerst meer advies geven of suggesties doen dan praten over mijn eigen reis. Ik ben bezig met dromen te realiseren, zet veel stappen om als coach of therapeut te gaan werken. Daarom wil ik nu al de ‘stoute schoenen’ aandoen om te delen hoe je dingen zou kunnen oppakken. Ik wil het ook niet herstellen van een eetstoornis noemen of herstellen van een PTSS. Nee mijn doel is om van overleven naar leven te gaan. Want uiteindelijk is volop leven, het gene waar we allemaal naar verlangen.

Ik wil dansen in de regen, ik wil naakt de zee in rennen, ik wil sterren zien vallen. Leven, volop leven. Zonder restricties. Zonder regels en zonder angst. Lang gedacht dat ik moest wachten tot ik 100% hersteld zou zijn, maar ik heb voor mijzelf een andere manier gevonden. Niet wachten op het moment, maar doen. Het leven speelt zich nu af. Laat jezelf zien dat je leeft, dan volgt de rest vanzelf. Daarbij wil ik nog een keer benadrukken dat dit niet betekend dat je geen fouten mag maken. Nee, vallen en opstaan hoort ook bij het leven. Een kind valt ook wel 100 keer voordat het zijn eerste stapjes zet maar gaat door en door totdat het lukt. Als het kan lopen, valt het alsnog af en toe maar stopt het met lopen of staat ze op en gaat ze weer door?

Een ander voorbeeld wat ikzelf vaak visualiseer zijn de boeken van JK Rowling (Harry Potter). Voordat de eerste uitgever haar boek wilde publiceren, werd ze wel 10 keer afgewezen. Leven betekend niet alleen maar zonneschijn, nee ook de golven van nare gebeurtenissen en afwijzing hoort daarbij. Dingen doen en fouten maken om weer op te staan en door te gaan. Als je leeft kan je de nare emoties aan en kan je ook geluk, liefde en vrijheid ervaring. En god, wat is dat een waanzinnig fijn en heerlijk gevoel. 

Wil jij ook van overleven naar leven? Wil jij ervaren hoe het leven zou kunnen zijn? Stuur mij een berichtje via de contactpagina, of mail direct naar charlie.inbalanc@gmail.com

Liefs,

Charlie